Ekrem İmamoğlu gençlere seslendi: Bir yıl daha dikkatli olun, sonra özgürsünüz
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıl kutlamalarında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gençlere seslenerek, “Dikkatli olun Fazla değil, bir yıl daha dikkatli olun. Ondan sonra daha özgür fikirlerinizi ortaya koyacaksınız.” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıl kutlamaları kapsamında, 24 farklı üniversiteden gelen gençlerle Florya’da buluştu.
ANKA haber ajansının haberine göre; İmamoğlu, gençlerle birlikte özçekim de yaptı. İmamoğlu, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Yerleşkesi’ndeki buluşmada, İBB’nin gençlere yönelik çalışmalarından örnekler sundu. Gençlerin toplumun pek çok kesiminden daha fazla özgürlük ve adalet istediğinin farkında olduklarının altını çizen İmamoğlu, “Ülkede özgürlükler tırpanlanıyor ve adalete olan inanç azalarak vicdanları yaralıyor. Haksızlık ve hukuksuzluk kime yapılırsa yapılsın, kötü bir şey. Sorgulamadan, anlamadan, anlaşamadan, dinlemeden, okumadan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz” dedi.
Eski Başbakanlardan Adnan Menderes, bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın 1961’de; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın ise 1972’de idam edilmelerinin toplumsal vicdanı yaraladığını belirten İmamoğlu, şunları söyledi:
“ADALETTE SEN-BEN DİYE BİR ŞEY OLMAZ ADALET HEPİMİZE AİT”
“On yıllar geçmesine rağmen, vicdanlarda o kararı verenler hapsedildi. Ve biz hala bu kötü kararlarla adaletin sıkıntıya uğradığı süreçler sonrasında, ne yazık ki o dönemi yargılıyoruz ve üzülüyoruz. Bu tür ortamları yaşayalım, istemiyoruz. Bugün, ülkeye seçilerek yıllarca hizmet ediyor, beğenin, beğenmeyin bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bir şiirden dolayı yargılandı ve hapse atıldı. Bir şiir okuduğu için. Peki Twitter’da 10 küsur yıl önce bir tweet attı diye de bugün Canan Kaftancıoğlu hapsedilmeye ya da cezalandırılmaya çalışılıyor. Bu vicdana sığmaz. Onun için verilen bu cezalar, toplumun vicdanını paramparça ediyor. Efendim, ‘Dünkü sana bugünkü bana, yarınki sana.’ Yok öyle bir şey. Sen-ben yok. Adalette sen-ben diye bir şey olmaz. Adalet hepimize ait. Ve birçok mevzuda artık sen-ben değiliz zaten; biziz.