Asya’nın en varlıklı iş insanı ve petrokimya devi Reliance Industries’in Yönetim Kurulu Başkanı Mukesh Ambani ülkesi Hindistan’da temiz enerji projelerine yönelik yeni açıklamalarda bulundu. Mukesh Ambani, oluşturulan yatırımlarla Hindistan’ın ileriki 20 sene ortamında 500 milyar dolar gelir ile yeşil enerjide süper gü’ç olacağını belirtti.
Asya’nın en büyük mal varlığına sahip Petrokimya devi Reliance Industries’in Başkanı Mukesh Ambani geçen zamanlarda yaptığı bildirimde Hindistan’ın temiz enerji ihracatının önümüzdeki 20 sene içersinde 500 milyar dolara yükselmesini beklediğini söyledi.
Geleceğin temiz enerjisi amacıyla yüklü miktarda yatırımlar yapan Mukesh Ambani geçen Ocak ayında borsaya sunmuş olduğu bir dosyada, Gujarat eyalet hükümetiyle toplam 5.96 trilyon rupi (81 milyar $) yatırım amacıyla anlaşmalar imzalandığı bildirmişti.
“HİNDİSTAN YEŞİL ENERJİDE GELECEĞİN SÜPER GÜ’CÜ OLACAK”
Hindistan’ın temiz enerji ihracatının önümüzdeki 20 sene içersinde 500 milyar dolara yükselmesiyle küresel bir yeşil enerji süper kuv’veti olma ihtimalini bildiren Mukesh Ambani, Reliance dahil Hintli şirketler, pil depolama, yakıt hücreleri ve yeşil hidrojen üretimi dahil olmak üzere Hindistan’ın yenilenebilir enerji kapasitesini kilogram başına 1 doların altında bir fiyata çoğaltmak amacıyla milyarlarca dolar değerinde planlar açıkladılar.
Ambani , “Son 20 senede Hindistan’ın bir BT süper kuvveti olarak meydana çıkmasıyla tanınıyorsak, önümüzdeki 20 seneın, teknolojiyle beraber enerji ve hayat bilimlerinde bir süper gü’ç olarak meydana çıkışımızı işaret edeceğine inanıyorum.” dedi.
“HİNDİSTAN DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ PETROL İTHALATÇISI VE TÜKETİCİSİDİR”
Mukesh Ambani, Hindistan’ın dünyanın en büyük üçüncü petrol ithalatçısı ve tüketicisi olduğuna ilgi çekerek ülkenin enerji sektörünün ise büyük ölçüde kömüre bağımlı olduğunu belirtti.Ambani, Hindistan’ın önümüzdeki yirmi ila otuz sene içersinde fosil yakıtlara olan bağımlılığı sona erdirmek amacıyla bir stratejisi olması gerekliliğini söyledi. Milyarder işadamı, Hindistan’ın yakın ve orta vadede “düşük karbonlu ve karbonsuz stratejiler” izlemesi gerekliliğini ifade etti.