Aktarlarda karşımıza çıkan ve bizi hala şaşırtmayı başaran çeşit çeşit organik üründen bugün de bamya tohumunu tanıyoruz.“Bamya” dendiğinde dahi yüzü düşen, salyalandığı için bamya yemeğini hiç ama hiç sevmeyen insanoğluı bile faydaları ile kendine hayran bırakacak olan bamya tohumunu, bamyanın kendisinden bile daha çok seveceksiniz, eminiz. Üstelik bamya yalnızca yazları bizimle olsa da bamya tohumunu dört mevsim kolayca bulabileceksiniz, mis.
Eğer sizinde son zamanlarda karşınıza sık sık bu tohum çıkıyorsa, “Bamya tohumu ne işe yarar ki?” diye düşünüyorsanız derhal böyle buyurun. Bamya tohumunun faydaları nedir, iyi mi kullanılır tek tek anlatıyor, vücudumuza, sağlığımıza bir zararı olur mu beraber öğreniyoruz.
Buyursunlar, rağmenızda tüm yönleriyle bamya tohumu!
Bamya tohumu nedir? Bamya tohumu nerede bulunur?
Bamya tohumu, aslına bakarsak tahmin edebileceğiniz gibi bamya bitkisinin içini açınca sizi karşılayan o minik çekirdekler. Bu çekirdeklerin, diğer bir ifadeleyle tohumların doğru koşullar altında kurutulması yardımıyla bamya tohumlarına kolayca ulaşmak mümkün oluyor. Doğal bu aşamada devreye tohumları alınan bamyanın çeşidinden tutun kurutma ve saklama koşullarına kadar birçok değişken giriyor ki bamya tohumları sağlıklı bir şekilde kullanılabilsin.
Dolayısıyla eğer bamya tohumundan bamya yetiştirmek için değil de vücuda sağladığı yararlar için faydalanmayı planlıyorsanız onu kesinlikle ama ne olursa olsun güvenilir aktarlardan veya doğal ürün satışı bulunan online ve güvenilir siteler üzerinden temin etmeniz gerekiyor diyor ve asıl önemli kısma, doğrusu bamya tohumunun faydalarına geçiyoruz.
Bamya tohumunun faydaları nelerdir?
Bamya tohumu, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zenginB ve C vitaminleri, aynı zamanda da potasyum, demir, kalsiyum, çinko şeklinde mineraller bakımından zengin bulunduğunu bildiğimiz bamyanın tohumları da tüm bu faydalı maddeleri içinde barındırıyor.
Kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor
İçindeki tüm bu faydalı maddelerden aldığı güç yardımıyla bamya tohumu, İlk olarak kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor.
Kan şekerini dengeleme özelliği sayesinde bamya tohumu, diyabete yakalanma riskini en aza indiriyor, diyabet rahatsızlığı olanları destekliyor. Kolesterolü dengeliyor
Kolesterol üzerinde de pozitif yönde etkileri olduğu malum bamya tohumu, kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor. Vücut direncini artırıyor Güçlü antioksidan özellikler gösterdiğinden bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, vücudu hastalıklardan koruyor.
Vücudu birçok hastalığa karşı koruyor
Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde bamya tohumu grip, nezle gibi görece hafif sayılabilecek hastalıkların yanı sıra kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı da koruyucu etki oluşturuyor. Tümör oluşma ihtimalini azaltıyor
Bamya tohumu, vücutta tümör oluşma ihtimalini en aza indiriyor, var olan hastalıklı hücrelerinse yayılıp çoğalma hızını azaltıyor.
Kilo vermek isteyenlere yardımcı oluyor
bol lifli bir yapıda olduğu için bamya tohumu, uzun süre tok tutma özelliği taşıyor, bu da zayıflamak isteyenler için önemli özelliklerinden biri oluyor.