Kategoriler
Genel

TOOG

TOOG işaret fiş’eğini yaktı! Türkiye kendi markasını çıkardı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘Türkiye’nin otomobili TOGG projesiyle elektrikli vasıtalarda, otonom vasıtalarda bir dönüşümü yakaladık. Otomotivde mobilite ekosisteminde çok daha kuvvetli olacağız. Bursalı firma, mini taşıyıcı diyebileceğimiz L7 katagorisi elektrikli vasıtalar da geliştirmeye başladı. Şu anda ciddi bir dışsatımları var.

Genellikle vatan dışında golf arabasının çok kullanıldığı yerlere dışsatım yapıyorlar. Türkiye kendi markasını Bursa’dan çıkarmış oldu. Genellikle kargo şirketlerinin kent içi nakliyecilikte elektrikli vasıtalarla ön plana çıkmasıyla beraber daha çok vasıta satılacak. Böylece, bu vasıtalar hem Türkiye hem de dünya piyasasına girmiş olacak” dedi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Elektrikli vasıtalar ve mikro-mobilite konusu ile alakalı dünyada yeni ilerlemeler var. Sektör çok süratli bir şekilde dönüşüyor. Bursalı firma, mini taşıyıcı diyebileceğimiz L7 katagorisi elektrikli vasıtalar da geliştirmeye başladı. Şu anda ciddi bir dışsatımları var. Genellikle vatan dışında golf arabasının çok kullanıldığı yerlere dışsatım yapıyorlar. Genellikle kargo şirketlerinin kent içi nakliyecilikte elektrikli vasıtalarla ön plana çıkmasıyla beraber daha çok vasıta satılacak. Böylece, bu vasıtalar hem Türkiye hem de dünya piyasasına girmiş olacak” dedi.


Türkiye’nin otomotiv endüstrisinde, mobilite pazarında çok cid’di bir ülke olduğuna işaret eden Bakan Varank, şu şekilde devam etti:
“2 milyon vasıta üretme kapasitemiz var. Türkiye’nin otomobili TOGG projesiyle elektrikli vasıtalarda, otonom vasıtalarda bir dönüşümü yakaladık. Türkiye kendi markasını Bursa’dan çıkarmış oldu. Bu manada geleneksel otomobillerin yanısıra bunun gibi mikro mobilite diyebileceğimiz ufak elektrikli, kent hayatına makul vasıtalarda da kuvvetli bir ülke olmak istiyoruz. Mobilite ekosisteminin yol haritasını arkadaşlarımızla, sektör ile beraber hazırladık. ‘Türkiye’nin hangi alanlara yatırım yapması lazım, hangi alanlarda teknolojiyi yerlileştirebiliriz’ bunların bütününün yol haritası şu anda elimizde mevcut.

Bu manada da Türkiye’de sektöre liderlik etmeye çalışıyoruz. Firmalarla görüşüyoruz. Onlara mentorlük veriyoruz. Türkiye otomobil endüstrisinde nasıl kuv’vetli bir durumdayse, önümüzdeki süreçte bu dönüşümden sonra da dünyada kuv’vetli bir duruma gelecek.”
Bakan Varank, yakın vakitte Türkiye’nin bilhassa şarj istasyonlarıyla alakalı cid’di bir adım attığını vurgulayarak, “Türkiye’nin her tarafını süratli şarj istasyonlarıyla donatmak amacıyla EPDK yönetmeliğini yayınladı, biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak 300 milyon liralık bir destek vereceğiz.

Burada da bilhassa otomotiv endüstrisinde elektrikliye dönüşümle beraber yollarda şarj gereksiniminin karşılanmasıyla alakalı ciddi bir yatırım yapılacak. Biz, Türkiye’nin otomobilinin pazara çıkmasıyla beraber altyapının hazır olmasını istiyoruz. Ama otomotiv endüstrisi bundan sonra mikro plana daha çok kaymaya başladı. Bireysel mobilite vasıtalarından kay kay’lardan başlayarak bundan sonra daha ufak vasıtalar, paylaşılabilir vasıtalar çok daha çok gündemde. Farklı firmalarımızın da sektöre girmesiyle beraber biz bu mobilite ekosisteminde Türkiye’yi çok daha kuv’vetli bir durumda göreceğiz. Çok daha iyi bir dışsatımçı olarak ülkemizin yerini arttırmış olacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir